Aguonų pyragas

Perskaitytas kartų: 7425

Ingredientai

:

aguonos (150 g)

obuoliai (300 g)

margarinas (125 g)

cukrus (100 g)

kiaušiniai (4 vnt.)

manų kruopos (4 a. š.)

kepimo milteliai (0,5 a. š.)

viršui:

juodasis šokoladas (100 g)

sviestas (50 g)

pienas

perlinis cukrus (nebūtinai)

Gaminimas

:

Aguonas nuplikyti verdančiu (po to vandens perteklių atsargiai nupilti) ir porą kartų permalti mėsmale (ar blenderiu, ar kokteiliniu ). Obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su maltomis aguonomis. Kambario temperatūros margariną (ar sviestą) išsukti su . Po vieną dėti kiaušinio trynius ir vis gerai išsukti. Pilti aguonų ir obuolių masę, manus, kepimo miltelius, įtarkuoti apelsino žievelę, berti nuplikytas razinas. Gerai viską išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti apie 50 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Viršui dubenį su sulaužytu šokoladu, grietinėle ir likeriu statyti ant puodo su verdančiu (dugnas nesiekia vandens) ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Pravėsusį pyragą aplieti šokoladu ir palikti ramybėje, kol viskas atvės. Tada į šaldytuvą bent 3 val. ar nakčiai. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)