Aguoninis pyragas su apelsinais ir maskarpone

Perskaitytas kartų: 7254

Ingredientai

:

sviestas (125 g.)

cukraus pudra (1 stiklinės)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (1 stiklinės)

pienas (1/3 stiklinės)

aguonos (1/2 stiklinės)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

tarkuota apelsino žievelė (1 šaukštas)

apelsinai (2 vnt.)

maskarponės sūris (5 šaukštai)

grietinėlė (1/2 stiklinės)

šokoladas (100 g.)

Gaminimas

:

Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros. Mikseriu išplakti sviestą ir 3/4 stikl. cukraus pudros. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Supilti pieną, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, aguonas ir apelsino žieveles. gerai išplakti. Tešlą supilti į sviestu išteptą formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min, kol parus, o tikrindami mediniu pagaliuku, jį ištrauksite sausą. Atvėsęs pyragas pertepamas maskarponės ir apelsinų kremu.
Kremas: Grietinėlė su 1/4 stikl. cukraus pudros (galima berti ir daugiau cukraus) kaitinama, kol gausis panaši į kondensuotą pieną. Nors jei namie yra gatavo kondensuoto pieno, galima imti iš skardinės. Vienas apelsinas nulupamas, skiltelių plėvelės taip pat nulupamos, gabaliukai smulkiai . Atvėsinta grietinėlė arba kondensuotas pienas išplakamas su maskarponės sūriu, suberiami apelsinai. Pyragas perpjaunamas pusiau ir pertepamas kremu. Viršus apliejamas glajumi, pagamintu iš ištirpinto šokolado, sumaišyto su apelsino sultimis (gali užtekti apelsino, kad glajus nebūtų per skystas).

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)