Abrikosų pyragas su avižiniais dribsniais

Perskaitytas kartų: 2306

Ingredientai

:

tešlai:

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (200 ml.)

miltai (250 ml.)

avižiniai dribsniai (200 ml.)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

citrinų sultys (2 šaukštai)

lydytas ir atvėsintas margarinas (250 g.)

įdarui:

konservuoti abrikosai (400 g.)

aptepui Tosca:

cukrus (200 ml.)

margarinas (100 g.)

miltai (2 šaukštai)

migdolų drožlės (150 g.)

papuošimui:

baltas šokoladas (100 g.)

Gaminimas

:

Kambario temperatūros kiaušinius gerai suplakti su cukrumi. Sumaišyti miltus, dribsnius, ir suberti į plakinį, pakaitomis maišant su margarinu ir citrinų sultimis. Maišyti iš apačios į viršų. Ir šaukštu. Tešlą supilti į popieriumi išklotą skardą ir išlyginti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 12-15 min. Abrikosus nusausinti ir maišytuvu ar virtuviniu kombainu sutrinti į tyrę.
Aptepui skirtus produktus sudėti į mažą puodą ir maišant kaitinti, kol ištirps cukrus ir margarinas, bet neužvirti.
Iškeptą pyrago pagrindą išimti iš orkaitės, aptepti abrikosų tyre ir skystu aptepu. Dėti į ir kepti dar 15 min., kol paviršius apskrus. Atvėsinti.
Šilto vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinti baltąjį šokoladą, užlašinti ant pyrago. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)