Žvėrienos šašlykas

Perskaitytas kartų: 8132

Ingredientai

:

žvė­rie­na (2 kg)

čiob­re­liai

juo­dieji ir kva­pieji pi­pi­rai

drus­ka

alie­jus (1 l)

kalendra

mairūnas

kadagių uogos

Gaminimas

:

Žvė­rie­ną su­pjaus­ty­kite šaš­ly­kui kep­ti tin­ka­mais ga­ba­liu­kais, api­bars­ty­kite prie­sko­ni­nė­mis , juo­dai­siais ir pi­pi­rais ir pa­lik­ite ma­ri­nuo­tis 2–3 va­lan­doms(dar geriau per naktį). Po to į su­pil­ti alie­jų ir už­vi­rin­ti. Dar ver­dan­tį aliejų už­pil­ti ant jau pa­si­ma­ri­na­vu­sios žvė­rie­nos. Pa­lauk­ti, kol at­vės, tuo­met įber­ti drus­kos ir dar pa­ma­ri­nuo­ti po­rą va­lan­dų. Tuo­met ga­ba­liu­kus trauk­ti iš ir iš­kart kep­ti. Tin­ka val­gy­ti su ry­žiais ir ke­ču­pe ma­ri­nuo­tais svo­gū­nų grie­ži­nė­liais. Jei neturite žvėrienos,galite bandyti ir su lietuviška kiauliena, skanaus!!!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)