Žuvų vyniotinis


Ingredientai:
sluoksniuota tešla (500 g)
menkių filė (700 g)
lašišų filė (400 g)
skrebučių riekės (2 vnt.)
malti migdolai (50 g)
grietinėlė (75 ml)
kiaušiniai (2 vnt.)
sezamų sėklos (2 valg. šaukšt.)
citrina (1 vnt.)
sviestas (1 valg. šaukšt.)
malti pipirai (pagal skonį)
druska (pagal skonį)

Gaminimas:

Špinatus perrinkite ir nuplaukite. 5-6 didžiausius lapus atidėkite, o kitus susmulkinkite ir ištroškinkite su sviestu. Žuvis nuplaukite, apliekite citrinos sultimis ir įtrinkite prieskoniais. Lašišas supjaustykite storio juostelėmis, menkes sumalkite mėsmale rupiu sieteliu. Skrebučius susmulkinkite. Sumaišykite , plaktą grietinėlę, kiaušinį, menkes ir tyrę, viską pagardinkite prieskoniais. Tešlos lakštus iškočiokite, išklokite lapais, ištepkite menkių mišiniu ir sudėkite lašišos juosteles. Tešlą suvyniokite, užspauskite galus ir kepinį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą siūle žemyn. Vyniotinį aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sėklomis ir kepkite iki 200 C įkaitintoje oekaitėje apie 40 minučių.


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt