Receptų knygą susidaryti gali tik prisiregistravę ManoReceptai.lt nariai.

Žuvų vyniotinis

Perskaitytas kartų: 2400

Žuvų vyniotinis

Ingredientai

:

sluoksniuota tešla (500 g)

menkių filė (700 g)

lašišų filė (400 g)

skrebučių riekės (2 vnt.)

malti migdolai (50 g)

grietinėlė (75 ml)

kiaušiniai (2 vnt.)

sezamų sėklos (2 valg. šaukšt.)

citrina (1 vnt.)

sviestas (1 valg. šaukšt.)

malti pipirai (pagal skonį)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Špinatus perrinkite ir nuplaukite. 5-6 didžiausius lapus ati, o kitus susmulkinkite ir ištroškinkite su sviestu. Žuvis nuplaukite, apliekite citrinos sultimis ir įtrinkite prieskoniais. Lašišas supjaustykite piršto storio juostelėmis, menkes sumalkite mėsmale rupiu sieteliu. Skrebučius susmulkinkite. Sumaišykite migdolus, plaktą grietinėlę, kiaušinį, menkes ir špinatų tyrę, viską pagardinkite prieskoniais. Tešlos lakštus iškočiokite, špinatų lapais, ištepkite menkių mišiniu ir su lašišos juosteles. Tešlą suvyniokite, užspauskite galus ir kepinį į kepimo popieriumi išklotą skardą žemyn. Vyniotinį aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sezamų sėklomis ir kepkite iki 200 C įkaitintoje oekaitėje apie 40 minučių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)