Žuvų vyniotinis

Perskaitytas kartų: 2329

Žuvų vyniotinis

Ingredientai

:

sluoksniuota tešla (500 g)

menkių filė (700 g)

lašišų filė (400 g)

skrebučių riekės (2 vnt.)

malti migdolai (50 g)

grietinėlė (75 ml)

kiaušiniai (2 vnt.)

sezamų sėklos (2 valg. šaukšt.)

citrina (1 vnt.)

sviestas (1 valg. šaukšt.)

malti pipirai (pagal skonį)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Špinatus perrinkite ir nuplaukite. 5-6 didžiausius lapus atidėkite, o kitus susmulkinkite ir ištroškinkite su sviestu. Žuvis nuplaukite, apliekite citrinos sultimis ir įtrinkite prieskoniais. supjaustykite piršto storio juostelėmis, sumalkite mėsmale rupiu sieteliu. Skrebučius susmulkinkite. Sumaišykite migdolus, plaktą grietinėlę, kiaušinį, ir špinatų tyrę, viską pagardinkite prieskoniais. Tešlos lakštus iškočiokite, išklokite špinatų lapais, ištepkite menkių mišiniu ir sudėkite lašišos juosteles. Tešlą suvyniokite, užspauskite galus ir kepinį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą siūle žemyn. Vyniotinį aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sėklomis ir kepkite iki 200 C įkaitintoje oekaitėje apie 40 minučių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)