Žuvis tešloje

Perskaitytas kartų: 5738

Ingredientai

:

sausos mielės (7 g.)

pienas (200 ml.)

kiaušinis (1 vnt.)

miltai (500 g.)

druska (1 / 2 a. š.)

cukrus (1 a. š.)

sviestas (1 a .š.)

žuvų filė (2 vnt.)

morka (1 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

pipirai

citrinos sultys

Gaminimas

:

Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir miltus bei gerai išminkome. Į pabaiga supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą su į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 h. Tuo tarpu kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti filė. Pasigaminame marinatą: truputį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskonių. Juo apipilame filė ir paliekame keliolika minučių marinuotis. Ruošiame morkų įdarą: sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje, druskos, pipirų, prieskonių. Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė.Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to pynimo būdu vieną paskui kitą lenkiame juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir šauname į jau įkaitintą ( 180 C) orkaitę bei kepame ~40 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)