Žemaičių blynai su grybais

Perskaitytas kartų: 8283

Ingredientai

:

voveraičių grybai

virtos bulvės (1 kg.)

kiaušiniai (1 vnt.)

miltai (3-4 saujos)

virtos morkos (4 vnt.)

grietinė

krapai

druska

svogūnai (2 vnt.)

Gaminimas

:

Grybus išvirkite ir permalkit su virtom morkom, paprieskoniuokit. Bulves taip pat permalkit mėsmale, įmuškit kiaušinį, įberkit miltus, druskos ir formuokit kotletukus, į vidų įdėjus po šaukštą ir morkų masės. Apkepinkit iš abiejų pusių aliejuję.
Paruoškit padažą: apkepinkit svogūnus su šiek tiek voveraičių. Grietinę sumaišykit su vandeniu, kad pakankamai skysta masė ir pilkit viską ant , dar šiek tiek palaikykit ant ugnies kol nepradės virti. Patiekalą pabarstykit šviežiais krapais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)