Žąsis arba antis paryžietiškai

Perskaitytas kartų: 3048

Žąsis arba antis paryžietiškai

Ingredientai

:

žąsis arba antis (1 vnt)

krapai ir petražolės (1 ryšulėlis)

lauro lapai (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

gvazdikėliai (2 vnt)

česnakai (2 skiltelės)

sviestas (1 šaukštas)

miltai (1 šaukštas)

kiaušinio tryniai (1 vnt)

grietinėlė (1 šaukštas)

džiuvėsėliai

druska ir pipirai

Gaminimas

:

Nuplautą ir išdarinėtą paukštieną išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kai paukštis bus beveik išviręs, į vandenį skiltelę česnako, dalė pasmulkintų žalumynų, lauro lapelį, svogūną, į kurį įsmeigti gvazdikėliai. Išvirtą paukštieną apdžiovinti, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti, kol gražiai apskrus. Sviestą išlydyti, suberti miltus, praskiesti sultiniu, kuriame virė paukštis. Įpilti grietinėlę, įdėti sugrūstą česnaką, susmulkintus likusius žalumynus. Padažą nuimti nuo ir įmušti trynį. įlašinti keletą citrinos sulčių. Padažas patiekiamas atskirai.

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)