Žarijose kepti lynai

Ingredientai:
lynai (2 vnt.), druska nutrynimui (500 g.), citrininiai žuvies prieskoniai (1 pak.)., Provanso prieskoniai (1 valg. šauktas), aitriosios paprikos milteliai (1 žiupsnis)., druska kepimui (1 šaukštas), obuolių actas (2 valg. šauktai), Dansukker auksaspalvis sirupas (1 šaukštas), majonezas (3 šaukštais),

Gaminimas:

Sugauti lynus:) Juos nutrinti su dideliu kiekiu druskos, nes jie nesiskuta. Išimti vidurius, galvas palikti. Išmirkyti. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių, Provanso prieskonių, aitriosios paprikos, česnako miltelių, dedant nurodytus kiekius, sumayti tyrelę. Ja trinti žuvis ir uždengtame inde vėsiai laikyti per naktį. Prieš kepant nuo viršaus nuvalyti prieskonius, nes jie gali duoti svilimą. Reikia taikyti kad dauguma prieskonių patektų į vidų. Mums žuvytės pasirodė per sausos, tad mes jas dar trynėme prieš pat kepimą Provanso majonezu. Suvynioti į foliją. Užkasti žarijose ir kepti apie 45 min.. Vieną žuvį, tyrinėdami ar kepusi pradūrėme mediniu pagaliuku. Ir tai buvo labai geras sprendimas. Nepradurta žuvis gavosi aromatinga ir šlapia. O pradurtoji, kadangi dar ją kiek palaikėme ant žarijų, gavosi lyg rūkyta - labai aromatinga, bet sausesnė, mat specialiai jos leidome dalį skysčio. Taigi, kepimo pabaigoje galima eksperimentuoti.


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt