Žarijose kepti lynai

Perskaitytas kartų: 5209

Ingredientai

:

lynai (2 vnt.)

druska nutrynimui (500 g.)

citrininiai žuvies prieskoniai (1 pak.).

Provanso prieskoniai (1 valg. šauktas)

aitriosios paprikos milteliai (1 žiupsnis).

druska kepimui (1 šaukštas)

obuolių actas (2 valg. šauktai)

Dansukker auksaspalvis sirupas (1 šaukštas)

majonezas (3 šaukštais)

Gaminimas

:

Sugauti lynus:) Juos nutrinti su dideliu kiekiu druskos, nes jie nesiskuta. Išimti vidurius, galvas palikti. Išmirkyti. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių, Provanso prieskonių, aitriosios paprikos, česnako miltelių, dedant nurodytus kiekius, sumaišyti tyrelę. Ja ištrinti žuvis ir uždengtame inde vėsiai laikyti per naktį. kepant nuo žuvų viršaus nuvalyti , nes jie gali duoti svilimą. Reikia taikyti kad dauguma prieskonių patektų į vidų. Mums žuvytės pasirodė per sausos, tad mes jas dar ištrynėme prieš pat kepimą Provanso majonezu. Suvynioti į foliją. Užkasti žarijose ir kepti apie 45 min.. Vieną žuvį, tyrinėdami ar iškepusi mediniu pagaliuku. Ir tai buvo labai geras sprendimas. Nepradurta žuvis gavosi aromatinga ir šlapia. O pradurtoji, kadangi dar ją kiek palaikėme ant žarijų, gavosi lyg rūkyta - labai aromatinga, bet sausesnė, mat specialiai iš jos išleidome dalį skysčio. Taigi, kepimo pabaigoje galima eksperimentuoti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)