Žaldoko karka su slyvomis


Ingredientai:
karka (1 vnt.)
šviesus alus (1 indelis)
grietinėlė (6 šaukštai)
džiovintos slyvos (sauja)
poras (1 vnt.)
morka (1 vnt.)
druska (2 šaukštai)
česnakas (galva)
kmynai (2 šaukštai)
garstyčios (3 šaukštai)
aliejus (70 g.)
cukrus
juodieji pipirai
aitrioji paprika (žiupsn.)
lauro lapeliai
rozmarinas
čiobreliai

Gaminimas:

Česnaką susmulkinti, supilti į aliejaus - garstyčių . Suberti druską ir kitus ingredientus. Karką įpjaustyti ir mišiniu gerai įtrinti. Vėsiai laikyti per naktį. Aluje išplakti grietinėlę, į stiklinį kepimo indą sudėti karką, suberti , įpjaustyti porų ir užpilti alaus - grietinėlės mišiniu. Uždengtame inde karką troškinti 1 val.. Aš prie karkos ruošiau dar aliejumi bei prieskoniais su druska įtrintas bulves. Po valandos kepimo karką ištraukti iš kepimo indo Įdėti tarp bulvių į skardą, apšlakstyti aliejumi - metas kiek ir apskrusti. Alaus padažą su slyvomis pasilikti. Bus galima patiekti prie mėsos. Karką su bulvėmis kepti apie 45 min., kartą apversti kepsnį. Papuošti porais, virtomis morkomis, džiovintomis, bet ne ,,girtomis'' slyvomis, mat anos labai subliuškusios lieka, bei prisiurbia alaus.


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt