Žaldoko karka su slyvomis

Perskaitytas kartų: 6668

Ingredientai

:

karka (1 vnt.)

šviesus alus (1 indelis)

grietinėlė (6 šaukštai)

džiovintos slyvos (sauja)

poras (1 vnt.)

morka (1 vnt.)

druska (2 šaukštai)

česnakas (galva)

kmynai (2 šaukštai)

garstyčios (3 šaukštai)

aliejus (70 g.)

cukrus

juodieji pipirai

aitrioji paprika (žiupsn.)

lauro lapeliai

rozmarinas

čiobreliai

Gaminimas

:

Česnaką susmulkinti, supilti į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberti druską ir kitus . Karką įpjaustyti aplinkui ir mišiniu gerai įtrinti. Vėsiai per naktį. Aluje išplakti grietinėlę, į stiklinį kepimo indą karką, suberti slyvas, įpjaustyti porų ir užpilti alaus - grietinėlės mišiniu. Uždengtame inde karką troškinti 1 val.. Aš prie karkos ruošiau dar aliejumi bei prieskoniais su druska įtrintas bulves. Po kepimo karką ištraukti iš kepimo indo Įdėti tarp bulvių į skardą, apšlakstyti aliejumi - metas išsiblaivinti kiek ir apskrusti. Alaus padažą su slyvomis pasilikti. Bus galima patiekti prie mėsos. Karką su bulvėmis kepti apie 45 min., kartą apversti kepsnį. Papuošti porais, virtomis morkomis, džiovintomis, bet ne ,,girtomis'' slyvomis, mat anos labai subliuškusios lieka, bei prisiurbia alaus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)