Žaldoko karka su slyvomis

Perskaitytas kartų: 6632

Ingredientai

:

karka (1 vnt.)

šviesus alus (1 indelis)

grietinėlė (6 šaukštai)

džiovintos slyvos (sauja)

poras (1 vnt.)

morka (1 vnt.)

druska (2 šaukštai)

česnakas (galva)

kmynai (2 šaukštai)

garstyčios (3 šaukštai)

aliejus (70 g.)

cukrus

juodieji pipirai

aitrioji paprika (žiupsn.)

lauro lapeliai

rozmarinas

čiobreliai

Gaminimas

:

Česnaką susmulkinti, supilti į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberti druską ir kitus ingredientus. Karką įpjaustyti aplinkui ir mišiniu gerai įtrinti. Vėsiai laikyti per naktį. Aluje išplakti grietinėlę, į stiklinį kepimo indą sudėti karką, suberti slyvas, įpjaustyti porų ir užpilti alaus - grietinėlės mišiniu. Uždengtame inde karką troškinti 1 val.. Aš prie karkos ruošiau dar aliejumi bei prieskoniais su druska įtrintas bulves. Po valandos kepimo karką ištraukti iš kepimo indo Įdėti tarp bulvių į skardą, apšlakstyti aliejumi - metas išsiblaivinti kiek ir apskrusti. Alaus su slyvomis pasilikti. Bus patiekti prie mėsos. Karką su bulvėmis kepti apie 45 min., kartą apversti kepsnį. Papuošti porais, virtomis morkomis, džiovintomis, bet ne ,,girtomis'' slyvomis, mat anos labai subliuškusios lieka, bei prisiurbia alaus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)