Vištų kepenėlių ir perlinių kruopų maltiniai

Perskaitytas kartų: 9251

Ingredientai

:

vištų kepenėlės (500 g)

virtos perlinės kruopos (stiklinė)

kiaušinis (1 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

sviestas (25 g)

pienas

džiūvėsėliai (2 šaukštai)

krakmolas (3 šaukštai)

malti pipirai

maltas muskatas

maltas imbieras

druska

aliejus

Gaminimas

:

Kepenėles valandą mirkyti piene. Svogūną kubeliais, apkepinti su sviestu, tada dėti kepenėles ir dar pakepti. Praaušusias sumalti mėsmale, įmušti kiaušinį, berti džiūvėsėlių, krakmolą, perlines kruopas, paskaninti prieskoniais ir gerai išmaišyti. Iš kepenėlių mišinio daryti maltinius, juos džiūvėsėliuose ir iškepti su aliejumi. Maltinius tiekti su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)