Vištienos vėrinukai

Perskaitytas kartų: 4694

Ingredientai

:

vištienos file (8 gabaliukai)

vidutinė morka (1 vnt)

geltonoji ir raudonoji paprikos (po vieną)

cukinijos (keli griežinėliai)

svogūnai (1 vnt)

plonų šoninės gabaliukų (8 vnt)

vištienos prieskoniai (1 šaukštelis)

druska ir pipirai

aliejaus kepimui (3 šaukštai)

citrinos sultys (1 šaukštas)

padažui:

daržovių sultinys (0,5 stiklinės)

šaukštas medaus (1 valgomasis)

karis (1 šaukštelis)

citrinos sultys (2 šaukštai)

obuoliai (1 vnt)

juodieji pipirai (truputis)

Gaminimas

:

Vištienos file pabarstome vištienos prieskoniais ir apvyniojame šoninės gabaliukais. Morką nuskutame, supjaustome skrituliukais ir dedame į verdantį vandenį virti apie 3 minutes. Saldžiąsias paprikas išvalę supjaustome gabaliukais. Svogūnus pjauname į 8 dalis. Ant iešmo suverti po 2 mėsos, tarp jų komponuoti paprikas, morkas, cukinijas ir svogūnus. Iešmelius pabarstyti druska ir , apšlakstyti citrinos sultimis. Vėrinukus kepti keptuvėje 8-10 minučių, retkarčiais pamaišant. Galima kepti ir orkaitėje arba lauko kepsninėje. Gaminame padažą. Į puodą įpilti 1 šaukštą citrinos sulčių ir sultinį, įdėti ten nuplautą, nuluptą be sėklų obuolį ir virti, kol obuolys suminkštės. Tuomet dėti medaus, šaukštą citrinos sulčių, įberti šiek tiek pipirų ir kario. Viską gerai išmaišyti, jeigu reikia pasmulkinti su blenderiu ir patiekti su vištienos vėrinukais. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)