Vištienos pūkučiai su baravykais

Perskaitytas kartų: 3470

Vištienos pūkučiai su baravykais

Ingredientai

:

vištienos filė (300 g.)

pieno arba grietinėlės (1/2 stiklinės)

kiaušinio baltymas (1 vnt.)

kiaušinis (1 vnt.)

aliejaus (kepimui)

pipirų (pagal skonį)

druskos (pagal skonį)

miltų (50 g.)

džiūvėsėlių (50 g.)

sviesto (2 šaukštai)

supjaustytų petražolių lapelių (šaukštas)

įdarui:

virtų šviežių baravykų (1/2 stiklinės)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

sviesto (1 šaukštelis)

pieno (1/2 stiklinės)

miltų (3-5 šaukštai)

druskos (pagal skonį)

Gaminimas

:

Įdaro paruošimas. Įdarui paruošti miltai pakepinami svieste iki gelsvos masės, atskiedžiami karštu pienu ir maišant pavirinama apie 5 minutes. Po to masė atvėsinama ir pridedama virtų, smulkiai sukapotų, svieste pakepintų grybų, trynio, druskos. Įdaras turi būti tirštas.
Vištiena supjaustoma gabalėliais ir sumalama kelis kartus. Paskui dubenyje labai gerai mediniu šaukštu vištienos masė ištrinama, pridedama baltymo ir, gerai ištrynus, plakama, įpilant grietinėlės. Įberiama pipirų, druskos. Masė turi būti puri ir vientisa. Tada ji išskirstoma po 50 g., išplojama, į vidų dedama įdaro ir padaromi ovalūs kukuliukai. Jie pabarstomi miltais, suvilgomi išplaktame su druska bei pienu kiaušinyje ir pavoliojami džiūvėsėliuose. Taip paruošti pūkučiai apkepami įkaitintame aliejuje, sudedami į skardelę, ir baigiami kepti orkaitėje.
Patiekiant ant stalo, pūkučiai sudedami į dubenėlį, palaistomi ištirpintu sviestu, pabarstomi petražolių lapeliais. Puikiai tinka su lapinėm salototom arba šviežiom mažom virtom bulvytėm.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)