Vištienos krūtinėlė su baltu vynu ir alyvuogėmis

Perskaitytas kartų: 3155

Ingredientai

:

vištienos krūtinėlė (300 - 400 g)

svogūnas (1 vnt.)

morka (1 vnt.)

česnakas (1 skiltelė)

žaliosios alyvuogės (15 - 20 vnt.)

alyvuogių aliejus (2 - 3 v. š.)

baltas vynas (400 ml)

vištienos sultinys (500 ml)

petražolės

džiovinti čiobreliai

druska

pipirai

karis

Gaminimas

:

Vištieną įtrinti su pipirais, druska bei kariu ir palikti kad prieskoniai šiek tiek įsigertų. Po 10-15 min. , supjaustytą gabaliukais (kubeliais, juostelėms) sudėti į keptuvę, šiek tiek pakepinti ir užpilti vištienos sultiniu (500 ml vandens ištirpinti vištienos kubelį). Vištieną taip galite dėti troškinti ir į orkaitę, bet tai užtruks laiko. Paliekame troškintis apie 30 min. Per tą laiką susipjaustome svogūną, morką bei česnaką. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir kai įkaista dedame morkas, jas pakepiname, tuomet beriame svogūną ir česnaką.Daržoves uždengiame,kad taip pat troškintusi. Tuo metu supjaustome alyvuoges, pjaustome į keturias dalis (per puse ir dar kartą per pusę :)) ir beriame jas į keptuvę su daržovėmis. Toliau jau mėsa turi būti gana gerai išsitroškinusi, ją dedame, kartu su visu sultiniu į jau suminkštėjusias daržoves. Pilame vyną ir leidžiame jam nugaruoti. Kaitiname tol, kol viskas pradės virti. Beriame džiovintą arba šviežų čiobrelį. užbarstome petražolių ir toliau troškiname. Jei trūksta skonio, pagardinkite druska. Tokią troškintą su daržovėmis patiekiame su ryžiais. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 1)