Vištiena su žolelių padažu

Perskaitytas kartų: 10841

Ingredientai

:

vištienos filė (500 g)

prieskoniai vištienai (pagal skonį)

aliejus (kepimui)

grietinėlė 30% (200 ml)

džiovinti krapai (1 a.š.)

persilado prieskoniai (0,5 a.š.)

provanso žolelių mišinys (0,5 a.š.)

druska (pagal skonį)

pipirai (pagal skonį)

miltai (šaukštas)

ryžiai (garnyrui)

Gaminimas

:

Vištienos filė supjaustyti mažesniais gabalėliais, apibarstyti mėgstamais prieskoniais (Santa Maria vištienos prieskoniais, matla paprika, druska ar pan.) ir valandai padėti šaltai. Po to dėti į ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Mažesniame puodelyje užvirinti nuolat maišant grietinėlę praskiestą šiek tiek su vandeniu (iki 200 ml vandens, jei grietinėlė 30% riebumo), įdėti smuklintus krapus, persilado prieskonius, provanso mišinį, druską, pipirus, šaukštą miltų ir gerai išmaišyti. Paruoštu padažu užpilti ant apkeptų vištienos filė gabalėlių ir dar šiek tiek uždengus pakaitinti. Tiekti su ryžiais (verdant pagardintais kario prieskoniais). Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)