Vištiena su žolelių padažu

Perskaitytas kartų: 11004

Ingredientai

:

vištienos filė (500 g)

prieskoniai vištienai (pagal skonį)

aliejus (kepimui)

grietinėlė 30% (200 ml)

džiovinti krapai (1 a.š.)

persilado prieskoniai (0,5 a.š.)

provanso žolelių mišinys (0,5 a.š.)

druska (pagal skonį)

pipirai (pagal skonį)

miltai (šaukštas)

ryžiai (garnyrui)

Gaminimas

:

Vištienos filė supjaustyti mažesniais gabalėliais, apibarstyti mėgstamais prieskoniais (Santa Maria vištienos prieskoniais, matla paprika, druska ar pan.) ir valandai padėti šaltai. Po to dėti į keptuvę ir pakepinti aliejuje. Mažesniame puodelyje užvirinti nuolat maišant grietinėlę praskiestą šiek tiek su vandeniu (iki 200 ml vandens, jei grietinėlė 30% riebumo), įdėti smuklintus krapus, persilado prieskonius, provanso žolelių , druską, pipirus, šaukštą miltų ir gerai išmaišyti. Paruoštu padažu užpilti ant apkeptų vištienos filė gabalėlių ir dar šiek tiek uždengus pakaitinti. Tiekti su (verdant pagardintais kario prieskoniais). Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)