Veršienos kepenys su raudonosiomis vynuogėmis

Perskaitytas kartų: 2883

Veršienos kepenys su raudonosiomis vynuogėmis

Ingredientai

:

veršienos kepenys (450 g)

miltai (1-2 šaukštai)

druska

pipirai

žemės riešutų aliejus (2 šaukštai)

sviestas (30 g)

rudasis cukrus (1 šaukštas)

aviečių arba raudonojo vyno actas (2 šaukštai)

vištienos sultinys (200 ml)

tamsios vynuogės be kauliukų (145 g)

petražolės šakelės

Gaminimas

:

Didelėje lėkštėje sumaišyti miltus, druską, pipirus ir gerai apvolioti juose griežinėliais supjaustytas . keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti mėsą po 2-3 min iš abiejų pusių, kol iškeps, tuomet išimti.

Keptuvėje ištirpinti , išmaišyti jame cukrų. Nuolat maišant supilti actą, sultinį ir įkaitinti iki virimo.

Sumažinti ugnį, suberti vynuoges ir pakaitinti ant mažos ugnies 4-5 min. Tada į tą pačią keptuvę vėl sudėti ir 1-2 min pakaitinti, neleidžiant mėsai prie dugno ir vis apipilti ją . Papuošti petražolėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)