Troškinti bobausiai

Perskaitytas kartų: 7926

Troškinti bobausiai

Ingredientai

:

bobausiai (0,5 kg)

sviestas (1 šaukštas)

miltai (1 šaukštas)

grietinė (1/2 stiklinės)

druska

Gaminimas

:

Bobausius pirmiausia reikia 1 valandą mirkyti šaltame vandenyje, kad žemės atsmirktų, tada juos gerai išplauti ir 10 – 15 minučių pavirinti pasūdytame vandenyje, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos. Nuovirą išpilti (negalima vartoti).

Apvirtus ir išgriebtus grybus sudėti į puodą, pridėti sviesto ir pakepinti. Po to grybus apibarstyti miltais, įpilti vandens, grietinės ir ištroškinti.Jie į stalą su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)