Troškintas karpis su baravykų padažu

Perskaitytas kartų: 5693

Ingredientai

:

karpis (1 kg)

druska (pagal skonį)

padažui:

džiovinti baravykai (6 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

sviestas (1 arbat. šaukšt.)

grietinė (1 stikl.)

miltai (1 valg. šaukšt.)

citrinų rūgtis (žiups.)

petražolės (truputis)

pipirai (pagal skonį)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Karpį išdarykite, išplaukite, supjaustykite gabaliukais ir kruopščiai kaulus. Filė pasūdykite ir palikite pastovėti. Tuo metu ruoškite padažą. Džiovintus baravykus apvirkite su trupučiu vandens. Svogūną nulupkite ir numazgokite. Baravykus ir svogūną suraikykite šiaudeliais, dėkite į keptuvę su sviestu ir pačirškinkite. Padažą skieskite grybu nuoviru, užvirkite ir nukaiskite. Su miltais išmaišykite grietinę, berkite citrinų rūgšties, , druskos, išsukite ir supilkite į grybus. Padažas turi būti skystokas. Į padažą dėkite karpio gabaliukus ir troškinkite ant nekaitrios ugnies 20 minučių. Troškinį tiekite su padažu, apibarstytą petražolių lapeliais, skanaukite su bulvių koše.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)