Troškintas karpis su baravykų padažu

Perskaitytas kartų: 5891

Ingredientai

:

karpis (1 kg)

druska (pagal skonį)

padažui:

džiovinti baravykai (6 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

sviestas (1 arbat. šaukšt.)

grietinė (1 stikl.)

miltai (1 valg. šaukšt.)

citrinų rūgtis (žiups.)

petražolės (truputis)

pipirai (pagal skonį)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Karpį išdarykite, išplaukite, supjaustykite gabaliukais ir kruopščiai išrinkite kaulus. Filė pasūdykite ir palikite pastovėti. Tuo metu ruoškite padažą. Džiovintus baravykus su trupučiu vandens. Svogūną nulupkite ir . Baravykus ir svogūną suraikykite šiaudeliais, dėkite į keptuvę su sviestu ir pačirškinkite. Padažą skieskite grybu nuoviru, užvirkite ir nukaiskite. Su išmaišykite grietinę, berkite citrinų rūgšties, pipirų, druskos, išsukite ir supilkite į grybus. Padažas turi būti skystokas. Į padažą dėkite karpio gabaliukus ir troškinkite ant ugnies 20 minučių. Troškinį tiekite su padažu, apibarstytą petražolių lapeliais, skanaukite su bulvių koše.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)