Troškinta lydeka su grybais

Perskaitytas kartų: 2536

Ingredientai

:

lydeka

švieži arba sūdyti grybai (600 g)

svogūnas (1 vnt.)

lašiniai (50 g)

daržovių sultinys (stiklinė)

sviestas (1 v.š.)

grietinė (2 v.š.)

miltai (1 v.š.)

malta paprika

druska

krapai

Gaminimas

:

Žuvį išvalyti, nuplauti, nusausinti ir pasūdyti. Lašinius sukapoti . Svogūną nulupti, susmulkinti ir 3-5 min. pakepinti su lašinukais, kol gražiai pagels. Grybus nuplauti (jei sūdyti, tai numirkyti), pavirti 40 min., tada versti prie svogūnų ir 10 min. kepti. Keptuvę nukaisti, grybus pabarstyti malta paprika. Nedideliame puode į sultinį įsukti miltus, ir dvi minutes kaitinti. Tada praaušinti, dėti grietinę ir sumaišyti. Ugniai atsparų indą ištepti sviestu, sudėti žuvį, aplieti padažu ir šauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepti 25 min. Patiekalą pabarstyti smulkintais krapais ir tiekti su keptais grybais, virtomis bulvėmis. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)