Troškinta lydeka su grybais

Perskaitytas kartų: 2634

Ingredientai

:

lydeka

švieži arba sūdyti grybai (600 g)

svogūnas (1 vnt.)

lašiniai (50 g)

daržovių sultinys (stiklinė)

sviestas (1 v.š.)

grietinė (2 v.š.)

miltai (1 v.š.)

malta paprika

druska

krapai

Gaminimas

:

Žuvį išvalyti, nuplauti, nusausinti ir pasūdyti. Lašinius sukapoti kubeliais. Svogūną nulupti, susmulkinti ir 3-5 min. pakepinti su lašinukais, kol gražiai pagels. Grybus nuplauti (jei sūdyti, tai numirkyti), pavirti 40 min., tada versti prie svogūnų ir 10 min. kepti. Keptuvę nukaisti, grybus malta paprika. Nedideliame puode į sultinį įsukti miltus, užvirinti ir dvi minutes kaitinti. Tada praaušinti, dėti ir sumaišyti. Ugniai atsparų indą ištepti sviestu, sudėti žuvį, aplieti padažu ir šauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepti 25 min. Patiekalą smulkintais krapais ir tiekti su keptais grybais, virtomis bulvėmis. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)