Triušienos pjausniai

Perskaitytas kartų: 6538

Ingredientai

:

triušiena (1 kg)

šviežūs lašiniai (100 g)

taukai ar lydytas sviestas (1 šaukštas)

kiaušiniai (1 vnt)

pyrago trupiniai (0,5 stiklinės)

tarkuotas sūris (1 šaukštas)

malti juodieji pipirai

druska

pienas

Gaminimas

:

Triušio šlaunelių ir juosmens mėsą kartu su lašiniais sukapoti arba sumalti. Jei triušis riebus, lašinių galima ir nedėti, jų vietoj suvartoti triušio taukus. Tada, peiliu mėsą kapojant, padaryti ovalo formos pjausnius (asmeniui skirti 1 – 2 pjausnius), juos pabarstyti druska, maltais pipirais, suvilgyti išplaktame su mažu pieno kiaušinyje, pavolioti pyrago džiūvesėliuose, sumaišytuose su tarkuotu sūriu, ir iškepti svieste.Patiekti virtas, svieste keptas bulves, troškintas morkas ar bulvių košę. Prie jų tinka saldžios vaisių salotos, rauginti obuoliai, bruknių košė, marinuotų grybų salotos.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)