Traškios kiaulienos juostelės

Perskaitytas kartų: 4503

Ingredientai

:

kiauliena (350 g.)

degtinė (15 ml.)

kiaušinio baltymas (1 vnt.)

krakmolas (50 g.)

aliejus (1 l.)

porai (10 g.)

imbieras (3 g.)

druska

sojų padažas (10 ml.)

cukrus (100 g.)

obuolių actas (75 ml.)

sezamo aliejus (15 ml.)

Gaminimas

:

Kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė išplaunama, apdorojama, supjaustoma juostelėmis (4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio). Dubenėlyje nr. 1 suplakamas baltymas, jis sumaišomas su (ištirpinamas su 2 šaukštais vandens), įdedama druskos. Dubenėlyje nr.2 sumaišomas obuolių actas, cukrus, druska, degtinė, imbieras, sezamo aliejus, sojų padažas. l l ar kito aliejus užverdamas atskirame puode. Kiaulienos juosteles apvolioti suplaktu baltymo, krakmolo ir druskos mišiniu iš dubenėlio nr. 1. Į verdantį aliejų sudedamos apvoliotas juosteles ir kepamos, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug apie 15 min. Iškeptos juostelės išimamos iš puodo. 50 g aliejus, išimtas iš puodo, kuriame kepė juostelės, sumaišoma su dubenėlio nr. 2 ingredientais, šioje masėje troškinamos keptos juostelės apie 1 min. Valgyti su ryžiais.

Įvertink:
4.7/5 (balsavo: 3)