Traškios kiaulienos juostelės

Perskaitytas kartų: 5081

Ingredientai

:

kiauliena (350 g.)

degtinė (15 ml.)

kiaušinio baltymas (1 vnt.)

krakmolas (50 g.)

aliejus (1 l.)

porai (10 g.)

imbieras (3 g.)

druska

sojų padažas (10 ml.)

cukrus (100 g.)

obuolių actas (75 ml.)

sezamo aliejus (15 ml.)

Gaminimas

:

Kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė , apdorojama, supjaustoma juostelėmis (4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio). Dubenėlyje nr. 1 suplakamas baltymas, jis su krakmolu (ištirpinamas su 2 šaukštais vandens), įdedama druskos. Dubenėlyje nr.2 obuolių actas, cukrus, druska, degtinė, imbieras, sezamo aliejus, sojų padažas. l l riešutų ar kito aliejus užverdamas atskirame puode. Kiaulienos juosteles apvolioti suplaktu baltymo, krakmolo ir druskos mišiniu iš dubenėlio nr. 1. Į verdantį aliejų sudedamos apvoliotas juosteles ir kepamos, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug apie 15 min. Iškeptos išimamos iš puodo. 50 g aliejus, išimtas iš puodo, kuriame kepė , sumaišoma su dubenėlio nr. 2 ingredientais, šioje masėje troškinamos keptos apie 1 min. Valgyti su ryžiais.

Įvertink:
4.7/5 (balsavo: 3)