Tradiciniai maltinai

Perskaitytas kartų: 2364

Tradiciniai maltinai

Ingredientai

:

malta jautiena (250 g.)

malta kiauliena (250 g.)

batonas be plutos (200 g.)

pienas (200 ml.)

svogūnas (1 vnt.)

česnakas (2 skiltelės)

kiaušiniai (2 vnt.)

rūkyti lašiniai

Gaminimas

:

Svogūną bei česnakus nulupkite ir . Lašinius supjaustykite nedideliais kubeliais, 10 pačirškinkite su sviestu, berkite svogūnus, česnakus, žalumynus ir dar dvi minutes kepkite. Batoną išmirkykite piene, nuspauskite ir sudėkite į malinį. Sukrėskite keptas daržoves, viską gerai išmaiykite. Įmuškite kiaušinius, berkite pipirų, druskos ir dar kartą viską kruopščiai išmaišykite. Kad maltiniai būtų purūs, mėsos masę reikia gerai išmušti: ją visą ar dalimis imkite į rankas ir trenkite į dubenį. Daužykite tol, kol masė taps tampri. Tuomet imkite po saujelę malinio, kiekvieną porciją dar pamuškite tarp delnų ir suformuokite apvalius maltinius. Kepkite maltinius iš abiejų pusių po keturias minutes gerai įkaitintame aliejuje. Tada ugnį visiškai sumažinkite, keptuvę uždenkite ir kepkite dar 10 .

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)