Tradiciniai maltinai

Perskaitytas kartų: 2569

Tradiciniai maltinai

Ingredientai

:

malta jautiena (250 g.)

malta kiauliena (250 g.)

batonas be plutos (200 g.)

pienas (200 ml.)

svogūnas (1 vnt.)

česnakas (2 skiltelės)

kiaušiniai (2 vnt.)

rūkyti lašiniai

Gaminimas

:

Svogūną bei česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Lašinius supjaustykite nedideliais kubeliais, 10 minučių pačirškinkite su sviestu, berkite svogūnus, česnakus, žalumynus ir dar dvi minutes . Batoną piene, nuspauskite ir sudėkite į malinį. Sukrėskite keptas daržoves, viską gerai išmaiykite. Įmuškite kiaušinius, berkite pipirų, druskos ir dar kartą viską kruopščiai išmaišykite. Kad maltiniai būtų purūs, mėsos masę reikia gerai išmušti: ją visą ar imkite į rankas ir trenkite į dubenį. Daužykite tol, kol masė taps tampri. Tuomet imkite po saujelę malinio, kiekvieną porciją dar pamuškite tarp delnų ir suformuokite apvalius maltinius. Kepkite maltinius iš abiejų pusių po keturias minutes gerai įkaitintame aliejuje. Tada ugnį visiškai sumažinkite, keptuvę uždenkite ir dar 10 minučių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)