Tradiciniai balandėliai su padažu

Perskaitytas kartų: 23345

Ingredientai

:

kopūstas (1 galva)

faršas (800 g.)

ryžiai (1 stiklinė)

svogūnai (2 vnt.)

morkos (2 vnt.)

kiaušiniai (2 vnt.)

prieskoniai

padažui:

vanduo (1 stiklinė)

miltai (2 šaukštai)

grietinė (100 g.)

pomidorų padažas (50 g.)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Kopūsto galva nuplykoma verdančiu vandeniu, kad lapai suminkštėtų ir lengviau atsiskirtų. Iš faršo , apvirtų ryžių, susmulkinto svogūno ir kiaušinių , prieskonių užminkomas įdaras. Iš kopūsto lapo ir įdaro formuojamas balandėlis. Paruoštus balandėlius dedame į puodą su verdančiu vandeniu. Vandens įpilti 1 stiklinę. Sluoksniuojame su tarkuotomis morkomes ir troškiname ant nedidelės ugnies. Troškinti reikės apie 1,5val. Kol paruošiamas padažas. Visos padažo sudėtinės dalys supilamos į indą ir išmaišomos iki masės. Likus 30 min. iki troškinimo pabaigos padažas supilamas ant balandėlių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)