Tradiciniai balandėliai

Perskaitytas kartų: 3459

Ingredientai

:

kopūstas (1 vnt.)

faršas (500 g)

virti ryžiai (1 stiklinė)

kiaušiniai (1 vnt.)

morkos (1 vnt.)

vegeta natur universalūs prieskoniai (pagal skonį)

svogūnai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Smulkiai supjaustytą svogūną ir ryžius sudedam į faršą, pridedam Vegeta Natur universalių prieskonių, įmušam kiaušinį ir viską gerai išmaišom. Puode verdam kopūsto galvą - apvirusius lapus nulupam, dar paverdam kopūsto galvą - vėl nulupam ir t.t. Jeigu kopūsto galva didelė, reikia iš nuo lapų nupjauti kietus lapkočius. Paskui į lapą dedam įdarą ir gražiai, tvirtai suvyniojam. Į puodo dugną dedu lapus, ant viršaus surikiuoju balandėlius, tarkuotą ir įpilusi vandeniu troškinu, kol lapai būna minkšti. Pagal pomėgius galima skaninti grietine ar pomidorų padažu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)