Toskanietiška vištiena

Perskaitytas kartų: 1627

Toskanietiška vištiena

Ingredientai

:

vištų blauzdelės (600 g)

alyvuogių aliejus (2 v. š.)

sausas baltas vynas (100 ml)

daržovių sultinys (200 ml)

pomidorų pasta (2 šaukštai)

svogūnai (2 vnt.)

cukinija

saliero stiebas

petražolės

šalavijai

Gaminimas

:

Vištieną apkepinti, kol susidarys rusva plutelė ir dėti į kepimo formą. Į puodą pilti sultinį, vyną, krėsti pomidorų pastą, berti šalavijus, smulkintus svogūnus ir salierą. Kaitinti iki užvirimo, tada šiuo padažu aplieti vištieną. Formą uždengti folija ir kepti.Paskui į ją dėti griežinėliais pjaustytą cukiniją, petražoles, aplieti kepimo sultimis. Nebeuždengti, kepti 30 min, kartais aplieti padažu. Mėsą su daržovėmis dėti į dubenį. Nuo kepimo likusį pakaitinti, kol jo liks pusė. Tada ir juo aplieti patiekalą.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)