Toskanietiška vištiena

Perskaitytas kartų: 1546

Toskanietiška vištiena

Ingredientai

:

vištų blauzdelės (600 g)

alyvuogių aliejus (2 v. š.)

sausas baltas vynas (100 ml)

daržovių sultinys (200 ml)

pomidorų pasta (2 šaukštai)

svogūnai (2 vnt.)

cukinija

saliero stiebas

petražolės

šalavijai

Gaminimas

:

Vištieną apkepinti, kol susidarys rusva plutelė ir dėti į kepimo formą. Į puodą pilti sultinį, vyną, krėsti pomidorų , berti šalavijus, smulkintus svogūnus ir salierą. Kaitinti iki užvirimo, tada šiuo padažu aplieti vištieną. Formą uždengti ir valandą kepti.Paskui į ją dėti griežinėliais cukiniją, petražoles, aplieti kepimo sultimis. Nebeuždengti, kepti 30 min, kartais aplieti padažu. Mėsą su daržovėmis dėti į dubenį. Nuo kepimo likusį padažą pakaitinti, kol jo liks pusė. Tada padažą nukošti ir juo aplieti patiekalą.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)