Toskanietiška vištiena

Perskaitytas kartų: 1396

Toskanietiška vištiena

Ingredientai

:

vištų blauzdelės (600 g)

alyvuogių aliejus (2 v. š.)

sausas baltas vynas (100 ml)

daržovių sultinys (200 ml)

pomidorų pasta (2 šaukštai)

svogūnai (2 vnt.)

cukinija

saliero stiebas

petražolės

šalavijai

Gaminimas

:

Vištieną apkepinti, kol susidarys rusva plutelė ir dėti į formą. Į puodą pilti sultinį, vyną, krėsti pomidorų pastą, berti šalavijus, smulkintus svogūnus ir salierą. Kaitinti iki užvirimo, tada šiuo padažu . Formą uždengti folija ir valandą kepti.Paskui į ją dėti griežinėliais pjaustytą cukiniją, petražoles, sultimis. Nebeuždengti, kepti 30 min, kartais padažu. Mėsą su daržovėmis dėti į dubenį. Nuo likusį padažą , kol jo liks pusė. Tada padažą nukošti ir juo patiekalą.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)