Tiuringijos balandėliai

Perskaitytas kartų: 2995

Tiuringijos balandėliai

Ingredientai

:

raudonojo kopūsto lapai (8 vnt)

actas (2 šaukštai)

cukrus (1 šaukštas)

laurų lapeliai (1 vnt)

gvazdikėliai (3 vnt)

druska

svogūnai (1 vnt)

sviestas (60 g)

malta jautiena (400 g)

kiaušiniai (2 vnt)

malti džiūvesėliai (40 g)

šviežiai malti juodieji pipirai

tarkuoti muskato riešutai

mėsos ar paukštienos sultinys (125 ml)

sausas raudonasis vynas (pagal skonį)

tiršta grietinė (2 šaukštai)

actas 9 (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Nuo kopūsto nuimkite apvytusius viršutinius lapus ir atskirkite 8 didelius sveikus. Storąsias lapų gyslas šiek tiek apipjaustykite, nepažeisdami lapų. Puode užvirkite 1 litrą vandens, įdėkite lauro lapelį, gvazdikėlius, įberkite druskos ir cukrų, galiausiai įpilkite actą. Verdančiame vandenyje šiek tiek apvirkite kopūsto lapus. Nuvarvinkite skystį. Nuluptą ir susmulkintą svogūną kepinkite 1 valg. š. riebalų, kol įgaus aukso spalvą. Mėsą išmaišykite su svogūnais, kiaušiniais, džiūvėsiais, pagardinkite druska, pipirais ir muskato . Po 1/8 mėsos įdaro dėkite į kopūsto lapus ir suvyniokite. Balandėlius galite surišti siūlais, kad troškinami neišsileistų. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, iš visų pusių apkepkite, tada užpilkite sultiniu ir vynu. Troškinkite 30-40 min. uždengę dangčiu. Ištroškintus pagardinkite grietine. Prie balandėlių tiks virtos bulvės arba bulvių košė.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)