“Tinginių” balandėliai

Perskaitytas kartų: 3502

Ingredientai

:

kiauliena (500 g)

jautiena (500 g)

baltagūžis kopūstas (200 g)

ilgagrūdžiai ryžiai (0,5 stiklinės)

svogūnas

kiaušinis

aliejus (2 šaukštai)

miltai

malti pipirai

malti kmynai

džiovinti rozmarinai

druska

padažui:

morka

svogūnas

miltai (šaukštas)

grietinė (150 ml)

Gaminimas

:

Vieną svogūną nulupti, supjaustyti į keturias dalis ir sumalti su mėsa. Įmušti kiaušinį, įberti prieskonių ir išmaišyti. Ryžius išvirti, kaip nurodyta ant pakuotės, suberti į mėsos malinį ir išmaišyti. Kopūstus supjaustyti smulkiais kubeliais, užpilti karštu vandeniu ir užvirinti. Pažutinti 3-4 ir sukrėsti į mėsos mišinį. Viską kruopščiai sumaišyti. Lipdyti nedidelius maltinukus, juos apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pusgaminius apkepinti iš visų pusių po 5-6 , kol gražiai parus.
Paruošti padažą. Nuskusti morką, nulupti svogūną. smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5-6 pakepinti daržoves. Berti šaukštą miltų, krėsti grietinę, pilti pusę stiklinės vandens ir 5-6 troškinti ant silpnos . Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių temperatūros, balandėlius sudėti į kepimo indą ir aplieti padažu. Kepti 35-40 minučių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)