“Tinginių” balandėliai

Perskaitytas kartų: 6127

Ingredientai

:

kiauliena (500 g)

jautiena (500 g)

baltagūžis kopūstas (200 g)

ilgagrūdžiai ryžiai (0,5 stiklinės)

svogūnas

kiaušinis

aliejus (2 šaukštai)

miltai

malti pipirai

malti kmynai

džiovinti rozmarinai

druska

padažui:

morka

svogūnas

miltai (šaukštas)

grietinė (150 ml)

Gaminimas

:

Vieną svogūną nulupti, į keturias dalis ir sumalti su mėsa. Įmušti kiaušinį, įberti prieskonių ir mayti. Ryžius virti, kaip nurodyta ant pakuotės, į mėsos malinį ir mayti. Kopūstus smulkiais kubeliais, užpilti karštu vandeniu ir užvirinti. Pažutinti 3-4 minutes ir sukrėsti į mėsos minį. Viską kruopščiai sumayti. Lipdyti nedidelius maltinukus, juos apvolioti miltuose. Keptuvėje aliejų ir pusgaminius apkepinti visų pusių po 5-6 minutes, kol gražiai parus.
Paruošti padažą. Nuskusti morką, nulupti svogūną. Svogūną smulkiai , morką sutarkuoti. Gilioje keptuvėje aliejų ir 5-6 minutes pakepinti daržoves. Berti šaukštą miltų, krėsti grietinę, pilti pusę stiklinės vandens ir 5-6 minutes troškinti ant silpnos ugnies. Orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros, balandėlius sudėti į kepimo indą ir aplieti padažu. Kepti 35-40 minučių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)