Tarybiniai čeburėkai su mėsa

Perskaitytas kartų: 12912

Ingredientai

:

kiauliena (200 g)

veršiena (150 g)

svogūnai (2 vnt)

juodieji ir raudonieji malti pipirai (pagal skonį)

itališki prieskoniai (pagal skonį)

druska

tešlai:

miltai (1 vnt)

kiaušiniai (1 vnt)

vanduo (1-2 puodeliai)

Gaminimas

:

Į miltus mušamas kiaušinis. Tešla maišome šaukštu ir pilame vandenį. Kai viskas susimaišo ir šaukštas pradeda klimpti, toliau tešla minkoma rankomis. Kai tešla gerai susimaišo ir galutinai nustoja lipti prie ranku, ji dedama į maišelį. Maišeli į šalį (jokių šaldytuvų) ir imamės faršo.
Mėsa sumalama mėsmale. Gatavas faršas nesmarkiai sumaišomas. Dedame prieskonius, tada smulkiai supjaustytus svogūnus ir gerai viska . Imame, tešlą, atplėšeme gabaliuka ir jį kočėliuku gražiai jį iškočiojame iki 2,5-3 mm storio, į vieną ruošinio pusę šaukštą gatavo faršo — plonu sluoksniu! Dabar kita ruošinio pusė užlenkiama ant viršaus, kraštai lengvai sulyginami pirštais. Nekeldami čebureko nuo stalo kočėliuku atsargiai pakočiojame jo kraštus. Po to čeburekas peilių gražiai apipjaustomas. Svarbu kraštuose palikti kuo mažiau tešlos, bet taip, kad jie neatsiklijuotu. Toliau į švarią ir sausą keptuvę įpilama apie 1 cm. augalinio aliejaus (geriau šviežio nerafinuoto saulėgrąžų), statome ją ant didelės ugnies ir laukiama kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kai tik viena pusė pagelsta - apverčiam. Iškeptus ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus. Skanaus.

Įvertink:
4.4/5 (balsavo: 7)

Komentarai:
(6)


Svečias: Skanu
2014-04-02 18:54

joo: miltai vienas vienetas,nesupratau
2014-01-12 15:19

Valdas: vaizdelis labai prastas.
2013-11-24 13:33

???: kaip suprast miltai 1 vnt?
2013-04-02 20:19

Svečias:
2011-02-08 17:51

Svečias: labai skanu
2010-09-21 20:22

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas