Tarybiniai čeburėkai su mėsa

Perskaitytas kartų: 13184

Ingredientai

:

kiauliena (200 g)

veršiena (150 g)

svogūnai (2 vnt)

juodieji ir raudonieji malti pipirai (pagal skonį)

itališki prieskoniai (pagal skonį)

druska

tešlai:

miltai (1 vnt)

kiaušiniai (1 vnt)

vanduo (1-2 puodeliai)

Gaminimas

:

Į miltus mušamas kiaušinis. Tešla maišome šaukštu ir pamažu pilame vandenį. Kai viskas susimaišo ir šaukštas pradeda klimpti, toliau tešla minkoma rankomis. Kai tešla gerai susimaišo ir galutinai nustoja lipti prie ranku, ji dedama į maišelį. Maišeli dedame į šalį (jokių šaldytuvų) ir imamės faršo.
sumalama mėsmale. Gatavas faršas nesmarkiai sumaišomas. Dedame prieskonius, tada dedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir gerai viska sumaišome. Imame, tešlą, atplėšeme gabaliuka ir jį kočėliuku gražiai jį iškočiojame iki 2,5-3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą gatavo faršo — plonu sluoksniu! Dabar kita ruošinio pusė užlenkiama ant viršaus, kraštai lengvai sulyginami pirštais. Nekeldami čebureko nuo stalo kočėliuku atsargiai pakočiojame jo kraštus. Po to peilių gražiai apipjaustomas. Svarbu kraštuose palikti kuo mažiau tešlos, bet taip, kad jie neatsiklijuotu. Toliau į švarią ir sausą keptuvę įpilama apie 1 cm. augalinio aliejaus (geriau šviežio nerafinuoto saulėgrąžų), statome ją ant didelės ugnies ir laukiama kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami . Kai tik viena pusė pagelsta - apverčiam. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus. Skanaus.

Įvertink:
4.4/5 (balsavo: 7)

Komentarai:
(6)


Svečias: Skanu
2014-04-02 18:54

joo: miltai vienas vienetas,nesupratau
2014-01-12 15:19

Valdas: vaizdelis labai prastas.
2013-11-24 13:33

???: kaip suprast miltai 1 vnt?
2013-04-02 20:19

Svečias:
2011-02-08 17:51

Svečias: labai skanu
2010-09-21 20:22

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas