Šviežių grybų maltiniai

Perskaitytas kartų: 3104

Šviežių grybų maltiniai

Ingredientai

:

šviežūs apvirti grybai (1 dubenėlis)

miltai (1 šaukštas)

kiaušiniai (1-2 vnt)

lašinukai (druska)

druska

džiuvėsėliai (1 stiklinė)

sviestas arba aliejus (1 šaukštas)

svogūnai (1 vnt)

Gaminimas

:

Nuvalytus ir pasūdytame vandenyje apvirtus grybus sukapoti, sudėti į puodą, pabarstyti miltais ir pakepinti svieste arba kartu su svogūnais, po to įpilti grybų nuoviro ir troškinti, kad suminkštėtų. nukėlus nuo ugnies, masę atvėsinti, pridėti smulkiai pjaustytų lašinių, kiaušinių, pyrago džiūvesėlių ir padaryti maltinius. Juos džiūvesėliuose ir kepti svieste arba .
Prie grybų maltinių tinka svogūnų ar grietinės padažas ir bulvių arba miežinių kruopų košė. 

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)