Šventinis kepsnys su abrikosais

Perskaitytas kartų: 1183

Šventinis kepsnys su abrikosais

Ingredientai

:

kiaulienos file (500 g.)

išmirkiti džiovinti abrikosai (1stiklinė)

kiaulienos prieskoniai (truputis)

šaldyta sloksniuota tešla (300 g. - 1 lakštas)

kiaišiniai (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

aliejus

pipirai

megstami prieskoniai

baltas vynas (1/2 stiklinės)

Gaminimas

:

Kiaulienos file vidurį įpjaukite aštriu peiliu ir gerai įtrinkite prieskoniais, 1-2val. Tada vidurį prikimškite išmirkitais abrikosais. apkepkite iš abiejų pusių. Tešlą , ant jos atvėsusią mėsą ir susukite. Viršuje tešlą truputį įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitej apie 30min. Likusius abrikosus supjaustykite, apkepkite su smulkiai supjaustytu svogunu, supilkite vyną, įberkite prieskonių, patroškinkite kelias minutes, patiekite su kepsniu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)