Šventinis kepsnys su abrikosais

Perskaitytas kartų: 1522

Šventinis kepsnys su abrikosais

Ingredientai

:

kiaulienos file (500 g.)

išmirkiti džiovinti abrikosai (1stiklinė)

kiaulienos prieskoniai (truputis)

šaldyta sloksniuota tešla (300 g. - 1 lakštas)

kiaišiniai (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

aliejus

pipirai

megstami prieskoniai

baltas vynas (1/2 stiklinės)

Gaminimas

:

Kiaulienos file vidurį įpjaukite aštriu peiliu ir gerai prieskoniais, palaikykite 1-2val. Tada vidurį prikimškite išmirkitais abrikosais. Mėsą apkepkite iš abiejų pusių. Tešlą atšildykite, ant jos dėkite atvėsusią mėsą ir susukite. Viršuje tešlą truputį įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitej apie 30min. Likusius abrikosus , apkepkite su smulkiai supjaustytu svogunu, supilkite vyną, įberkite prieskonių, patroškinkite kelias minutes, patiekite su kepsniu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)