Šventinis kepsnys su abrikosais

Perskaitytas kartų: 1281

Šventinis kepsnys su abrikosais

Ingredientai

:

kiaulienos file (500 g.)

išmirkiti džiovinti abrikosai (1stiklinė)

kiaulienos prieskoniai (truputis)

šaldyta sloksniuota tešla (300 g. - 1 lakštas)

kiaišiniai (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

aliejus

pipirai

megstami prieskoniai

baltas vynas (1/2 stiklinės)

Gaminimas

:

Kiaulienos file vidurį aštriu peiliu ir gerai įtrinkite prieskoniais, palaikykite 1-2val. Tada vidurį prikimškite išmirkitais abrikosais. Mėsą apkepkite iš abiejų pusių. Tešlą atšildykite, ant jos dėkite atvėsusią mėsą ir susukite. tešlą truputį , patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitej apie 30min. Likusius abrikosus , apkepkite su smulkiai supjaustytu svogunu, supilkite vyną, įberkite prieskonių, patroškinkite kelias minutes, patiekite su kepsniu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)