Soti avižinė košė

Perskaitytas kartų: 1444

Ingredientai

:

avižiniai dribsniai (300 g)

pienas (400 ml)

kviečių selenos (50 g)

razinos (sauja)

cukrus (pagal poreikį)

druska (pagal poreikį)

Gaminimas

:

Užkaičiame pieną, jam užvirus suberiame kvietines selenas ir razinas, išmaišome ir sumažiname ugnį. Jei dedate cukrų ir druską, tuomet jų taip pat įbarstome. Galiausiai supilame priš tai po tekančiu vandeniu nuplautus avižinius dribsnius ir verdame apie 15 min., kol grūdai suminkštės, išvirus puodą uždengti dangčiu ir leisti pastovėti. Jei norite sausos košės, tai leiskite išvorti visam , tačiau nuolat maišykite, kad neprisviltų. Jei norite, jog košė gautusi "šlapesnė" tai verdant daugiau pieno. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)