Soti avižinė košė

Perskaitytas kartų: 1199

Ingredientai

:

avižiniai dribsniai (300 g)

pienas (400 ml)

kviečių selenos (50 g)

razinos (sauja)

cukrus (pagal poreikį)

druska (pagal poreikį)

Gaminimas

:

Užkaičiame pieną, jam užvirus suberiame kvietines selenas ir razinas, ir sumažiname ugnį. Jei dedate cukrų ir druską, tuomet jų taip pat įbarstome. Galiausiai supilame priš tai po tekančiu vandeniu nuplautus avižinius dribsnius ir verdame apie 15 min., kol grūdai suminkštės, košei išvirus puodą uždengti dangčiu ir leisti pastovėti. Jei norite sausos s, tai leiskite išvorti visam pienui, tačiau maišykite, kad neprisviltų. Jei norite, jog gautusi "šlapesnė" tai įpilkite daugiau pieno. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)