Sorų ir morkų košė

Perskaitytas kartų: 2820

Sorų ir morkų košė

Ingredientai

:

morkos (800 g)

sviestas (60 g)

malti anakardžių riešutai (100 g)

soros (130 g)

daržovių sultinys (1 l)

druska

tarkuotas muskato riešutas (žiupsnelis)

tarkuota citrinos žievelė (1 šaukštelis)

kardamonai (1/2 šaukštelio)

petražolės (1/2 ryšulėlio)

medus (1 šaukštelis)

razinos (50 g)

Gaminimas

:

Morkas nulupkite, nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Puode įkaitinkite sviestą, sudėkite morkas ir anakradžius. Trumpai apkepkite. Soras perliekite karštu vandeniu, kol nutekės vanduo ir suberkite į puodą. Įpilkite daržovių nuoviro, pamaišykite, pagardinkite druska, šviežiai trintu muskato riešutu, citrinos žievele bei kardamonu. Uždenkite ir, sukapokite ir ant mažos liepsnos virkite 20 min.

Petražoles nuplaukite, vandenį, sukapokite ir kartu su medumi bei razinomis įmaišykite į košę.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)