Sluoksniuotas tešlos ir žuvų pyragas

Perskaitytas kartų: 2260

Sluoksniuotas tešlos ir žuvų pyragas

Ingredientai

:

sluoksniuota tešla (500 g)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

įdarui:

lašišos filė (250 g)

jūrų lydekų malinys (600 g)

citrinų sultis (3 valg. šaukšt.)

batonas (kelios riekelės)

žuvies sultinys (100 ml)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

kiaušinių baltymai (2 vnt.)

balti pipirai

svogūnų laiškai (1 ryšelis)

krapai (1 ryšelis)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Lašišas supjaustykite įstrižais gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis ir pasūdykite. Batono riekeles sutrupinkite, užpilkite grietinėle ir sutrinkite su žuvų maliniu, sultiniu, kiaušinio tryniu, pabarstykite pipirais. Iš pusės atšildytos tešlos iškočiokite skardos dydžio lakštą. Išpjaukite žuvies formą, tieskite ant kepimo popieriaus ir dėkite į skardą. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai sukapokite. Puse jų apibarstykite tešlą. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, du šaukštus įmaišykite į žuvų ir tryninį, likusius sukrėskite ant tešlos ir ištepkite ją iki kraštų. Ant viršaus sudėkite lašišų filė, likusį žuvų įdarą ir apibarstykite smulkintomis žolelėmis. Žuvį uždenkite likusia tešla, kraštus apipjaustykite. Iš tešlos likučių padarykite akis, burną, žvynus, aptepkite kiaušinio tryniu. Pyragą šaukite į 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 minučių, kol gražiai apskrus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)