Skaniausia avižinė košė su džiovintais vaisiais ir mėlynių uogiene

Perskaitytas kartų: 3459

Ingredientai

:

avižiniai dribsniai (2 stiklinės)

vanduo (apie 1,5 stiklines)

pienas (apie 2 stiklines)

razinos

džiovinti abrikosai

džiovintos datulės

kardamonas (ant šaukštelio galo)

kvietinės selenos (2 šakštai)

Gaminimas

:

Užkaičiame ir laukiame kol užvirs, prieš tai dribsnius pamerkiamme į atskirą dubenį su vandeniu, kad pamirktų (vėliau košė greičiau išvirs). Užvirus vandeniui supilame pieną (galima pieną ir kartu). Kai viskas užvirė sudedame susmulkintas 2 datules, leidiame joms nuvirti (nereikės cukraus), sudedame abrikosus (dėkite jų,kiek širdis geidžia, aš dėjau tik 2), tuomet saujelę razinų bei selėnas. Galiausiai supilame avižinius dribsnius ir viską išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies, kol dribsniai taps minkšti ir vanduo su pienu susigers į juos. Patiekiant pagardiname šaušteliu mėlynių uogienės. Skanaus! O skanu, tai tikrai!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)