Šaltiena

Perskaitytas kartų: 3231

Ingredientai

:

kiaulės kojos (2 - 3 vnt.)

mėsa (600 g)

svogūnas (1 vnt.)

mokos (1 vnt.)

česnakas (2 - 3 skilteles)

petražolės

pipirų žirneliai

druska

lauro lapai

Gaminimas

:

Nušveistas kojas nuplikyti karštu vandeniu ir mėsą stambiai supjaustyti. užpilti vandeniu, kad apsemtų ir užvirti. Kai vanduo užvirs, nugraibyti susidariusias putas, sumažinus ugnį virti 2 val. Supjaustytas pakepinti sausoje keptuvėje ir sudėti į puodą su mėsa. Virti dar apie 2 val. pridengtu dangčiu, papildyti išgaravusį vandenį. Prieš baigiant virti suberti visus prieskonius, išvirusią mėsą išgriebti, sultinį perkošti. Iš kojų išrinkti kauliukus ir visą išvirusią mėsą supjaustyti. Mėsą sudėti į formą, apibarstyti kapotais . Plona srovele supilti sultinį, palikti šaltai. Skanaus !

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)