Saldžiarūgštė kiaulienos filė

Perskaitytas kartų: 3016

Saldžiarūgštė kiaulienos filė

Ingredientai

:

kiaulienos filė (125 g)

krakmolas (2 šaukštai)

actas (25 ml)

sojos padažas (10 ml)

cukrus (50 g)

sausas vynas (10 ml)

kiaušinių baltymai (1 vnt)

aliejus (50 ml)

porai (10 g)

imbierai (10 g)

česnakai (10 g)

vandeninis krakmolo tirpalas (100 ml)

druska

Gaminimas

:

supjaustyt 10 g gabaliukais. Į dubenį sudėti kiaulieną, kiaušinio baltymą,  2 šaukštus krakmolo ir maišyti kol mėsa pasidengs storu sluoksniu. Kitame inde sumaišyti susmulkintus porą, imbierą, česnaką užpilti sojos padažą, vyną, cukrų, actą, druską ir krakmolo tirpalą. Tada į keptuvę įpilti aliejų ir kaitint iki virimo. Dėti kiaulieną ir kepti iki auksiniai rudos spalvos. Išimti kiaulieną ant ir išpilti aliejų. Į keptuvę įpilti kelis lašus aliejaus. Supilti prieskonių mišinį ir nuolat maišant užvirinti. Sudėti kiaulieną į padažą ir išmaišyti, kad padažas tolygiai pasiskirstytų. Sudėti į lėkštę ir patiekti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)