Saksonijos netikras zuikis

Perskaitytas kartų: 3018

Saksonijos netikras zuikis

Ingredientai

:

malta kiauliena (200 g)

malta jautiena (200 g)

malta veršiena (200 g)

malti džiūvesėliai (50 g)

kiaušiniai (2 vnt)

svogūnai (1 vnt)

nuplikyti kmynai (1 šaukštelis)

silkės filė (2 gabalėliai)

garstyčios (2 šaukštai)

druska (pagal skonį)

pipirai

tarkuota citrinos žievelė (truputi)

riebios šoninės griežinėliai (40 g)

riebalai (40 g)

rūgšti grietinė (80 g)

krakmolas (20 g)

Gaminimas

:

Mėsą išmaišykite su džiūvėsiais ir kiaušiniais. nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į mėsą. Silkės gabalėlius nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, smulkiai ir įmaišykite į mėsos masę. Mėsą pagardinkite druska, garstyčiomis, pipirais, kmynais ir nutarkuota citrinos . Ant šaltu vandeniu sudrėkinto stalo suformuokite pailgą mėsos kepsnį. Pailgame troškintuve įkaitinkite riebalus ir, kepsnį iš visų pusių apkepę, apdėliokite šoninės griežinėliais. Įpilkite truputį vandens. Kepkite apie 1 val. 200 laipsnių C temperatūros orkaitėje. Kepsnį kelis kartus patepkite grietine. Į karštą padažą, likusį kepsniui iškepus, įpilkite krakmolą, išmaišytą nedideliame kiekyje šalto vandens. Padažą gerai išplakite šakute. Kepsnį patiekite su virtais makaronais arba bulvėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)