Rudeniškas troškinys ,,Magdutė''

Perskaitytas kartų: 3422

Ingredientai

:

moliūgas (1/2 vnt.)

neriebi kiauliena (500 g.)

kiaušinis (1 vnt.)

sviestas (100 g.)

ilgagrūdžiai ryžai (2 stiklinės )

žirniai (2 stiklinės)

svogūnai (4 vnt.)

morkos (4 vnt.)

žalios petražolės (ryšelis)

druska (2 šaukštai}

juodieji pipirai (žiupsnis)

lauro lapeliai (žiupsnis)

ciberžolė (žiupsnelis)

rozmarinas (žiupsnelis)

laiškinai česnakai (žiupsnis)

Gaminimas

:

Ryžius ir žirnius išmirkyti ir apvirti, bet neišvirti. Mėsą supjaustyti ir patroškinti keptuvėje svieste su svogūnais, tarkuotomis morkomis, nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo, su šaukšteliu druskos, lapeliais, bei pipirais. Didelį moliūgą (mano naudotas svėrė 7 kg) perpjauti per pusę, kraštus išpjaustyti danteliais. Išskobti dalį minkštimo. Kruopų masę sumaišyti su mėsos - daržovių mase, priberti po nedaug ciberžolės, rozmarino, laiškinių česnakų ir baziliko - daugiau. Įpjaustyti žalių ir viską išmaišyti. Nedideliame kiekyje virinto vandens išplakti kaušinį ir supiltį į idarą, vėl išmaišyti. Moliūgo vidų ištrinti maždaug šaukšteliu druskos ir sukrėsti masę į jį. Kepti karštoje orkaitėje apie 1,5 val., uždengus folija. Į stiklinį indą, kuriame kepa moliūgas, įpilti vandens, maždaug stiklinę.
Iškepus, jei inde atsirado daug vandens, nupilti. ant stalo su tuo pačiu indu, tik nuvalytu. Papuošti pagal savo fantaziją. Pjaustyti ir dėti į lėkštes. Pačios moliūgo žievės geriau nevalgyti, tik minkštimą. Ten knibžda daugybė sveikatai naudingų medžiagų! Linkiu pabandyti!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)