Pynė su tunų įdaru

Perskaitytas kartų: 2653

Pynė su tunų įdaru

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (400 g)

pienas (150 ml)

sviestas (100 g)

mielės (20 g)

medus (1 arbat. šaukšt.)

kiaušiniai (2 vnt.)

druska (1 arbat. šaukšt.)

įdarui:

alyvuogės (200 g)

džiovinti pomidorai su aliejumi (200 g)

tunų konservai (300 g)

kiaušinio baltymas (1 vnt.)

druska (pagal skonį)

malti pipirai (pagal skonį)

Provanso žolelės (1 arbat. šaukšt.)

viršui:

kiaušinio trynys (1 vnt.)

pienas

moliūgų sėklos

Gaminimas

:

Mieles su medumi į pašildytą pieną ir išsukite. Į indą nusijokite pusę miltų, į juos supilkite pieno bei mielių mišinį. Tešlą išminkykite ir palaukite kol pakils. Padidėjusią tešlą gerai išminkykite. Į ją nusijokite likusius miltus, krėskite išsuktus kiaušinius, pasūdykite ir vėl išminkykite. Galiausiai pilkite lydytą sviestą ir minkykite. Paviršių ištepkite lydytu sviestu ir vėl statykite šiltai, kad pakiltų. Ruoškite įdarą: alyvuoges ir džiovintus smulkiai supjaustykite. Tunus nuvarvinkite, sumaišykite su gerai išplaktu kiaušinio baltymu. Su alyvuoges, , prieskonines žoleles, berkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Tešlą išminkykite, iškočiokite neploną lakštą. Jį padalykite į du stačiakampius, ant kiekvieno krėskite įdaro, sulenkite juos išilgai pusiau ir užspauskite kraštus. Juostas supinkite į pynę ir į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepinį aptepkite pieno bei trynio plakiniu ir apibarstykite migdolų sėklomis. Kepkite 40 min. iki 190C įkaitintoje orkaitėje.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)