Pikantiški žuvies tinkleliai

Perskaitytas kartų: 3150

Pikantiški žuvies tinkleliai

Ingredientai

:

lašišos filė (1 kg)

sterko filė (1 kg)

druska

pipirai

baziliko lapeliai (papuošimui)

aliejus (2 šaukštai)

padažui:

sviestas (400 g)

svogūnai (1 vnt)

česnakai (3 skiltelės)

citrinos sultys (1 vnt)

šviežūs arba šaldyti bazilikai (3 šaukštai)

miltai (0,5 šaukšto)

laurų lapeliai

kvapnieji pipirai (4 vnt)

druska

pipirai

Gaminimas

:

Filė nulupkite, nusausinkite ir 12 ir 7 cm storio juostelėmis. Iš jų supinkite tinklelius. Kiekvienai porcijai imkite po 5 lašišos ir sterko juosteles. Sudėkite į aliejumi plonai išteptą kepimo skardą. Pasūdykite, apibarstykite pipirais ir 8-10 min. kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Česnaką nulupkite ir sutrinkite. Svogūną nulupkite, stambiai . Žuvies nuopjovas sudėkite į prikaistuvį, užpilkite stikline vandens ir citrinos sultimis, sudėkite svogūnus, įmeskite laurų lapelį, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, pasūdykite ir virkite 20 min. Nuovirą perkoškite ir pakaitinkite, kol liks pusė stiklinės. Su miltais šaukštą sviesto ir sudėkite šį sultinį.Užvirkite. Nuolat maišant sudėkite likusį sviestą, česnaką. Pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų, bazilikų.

Lašišos ir sterko tinklelius apliekite padažu.

šaltinis: žurnalas "Ji"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)