Pikantiški balandėliai

Perskaitytas kartų: 3158

Ingredientai

:

kopūstas (1 vnt.)

ilgagrūdžiai ryžiai (150 g)

šaldytos virtos krevetės (250 g)

žuvų sultinys (150 ml)

sausas baltasis vynas (100 ml)

svogūnas (1 vnt.)

česnakas (2 skiltelės)

citrinos sultys

alyvuogių aliejus

džiovintos kalendros (žiupsnelis)

malti juodieji pipirai

druska

Gaminimas

:

Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Krevetes atšildykite. Aštiu peiliu išpjaukite kopūsto kotą, dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu ir apie 6 min. pavirkite. Išgriebę atskirkite lapus. Gilioje keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite kalendras ir dar kiek pakepkite. Sukrėskite virtus ryžius, sudėkite krevetes, įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir išmaišykite. Gautą įdarą krėskite ant kopūsto lapų ir susukite ritinėlius. į karščiui atsparų stiklinį indą, užpilkite vynu ir žuvų sultiniu, apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite apie 20 minučių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)