Pikantiška pica

Perskaitytas kartų: 4331

Pikantiška pica

Ingredientai

:

picos paplotis

midijos su kiautais (350 g)

pievagrybiai (150 g)

alyvuogių aliejus (3 šaukštai)

druska

kapoti konservuoti pomidorai (200 g)

perpjauti pusiau artišokai (90 g)

juodosios alyvuogės be kaulų (90 g)

kapota ančiuvių filė (2 vnt)

plonai pjaustyti česnakai (1 skiltelė)

Gaminimas

:

Tešlą paruoškite kaip nurodyta recepte "picos paplotis". Į didelį dubenį sudėkite midijas, užpilkite vandeniu ir mirkykite 1 valandą. Pašalinkite jų barzdeles ir gerai nuplaukite šaltu vandeniu. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Nuvalykite pievagrybius ir supjaustykite. Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite juos 3-4 minutes ant stiprios ugnies. Pasūdykite ir palikite nuošaliau. Į didelę keptuvę sudėkite midijas ir kaitinkite ant stiprios ugnies, retsykiais krestelėdami. Kai kiaukutai atsivers, pašalinkite juos, bet palikite 1 midiją su kiaukutu picai papuošti. Nusunkite iš jų ištekėjusį skystė, o midijas, sudėję į dubenį, pastatykite šalia. Kai tešla pakils, paminkykite ją 1 minutę ant lengvai miltais pabarstytos tešlalentės. picą ir į aliejumi išteptą kepamąją skardą. Apdėkite sukapotais pomidorais ir . Įsivaizduokite, kad picą padalijote į 4 lygias dalis: tada vieną jos ketvirtadalį apdėkite pievagrybaiis, kitą - artišokais, trečią - alyvuogėmis ir ančiuviais, o ketvirtą - česnako griežinėliais. , kol kraštai auksiškai pagels (apie 15-20 minučių). Midijomis apdėkite tą dalį, kur yra česnako skiltelės. Picą apšlakstykite likusiu aliejumi ir patiekite karštą.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)