Piemenėlių apkepas

Perskaitytas kartų: 4530

Ingredientai

:

bulvių sluoksniui:

bulvės (1 kg)

sviestas (2 v.š.)

pienas (125 ml)

druska (žiupsnelis)

faršo sluoksniui:

jautienos faršas (500 g)

aliejus (2 v.š.)

druska (žiupsnelis)

sviestas (50 g)

morkos (1 vnt.)

šaldyti žirneliai (100 g)

jautienos sultinys (200 ml)

džiovinti čiobreliai (1 arbat. š.)

džiovintos petražolės (1 a.š.)

miltai (2 v.š.)

juodieji pipirai (1 žiupsnelis)

Gaminimas

:

Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugrūskite su karštu pienu ir sviestu.
Nuskuskite , supjaustykite šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite morkas, sudėkite faršą, petražoles ir čiobrelius. Nuolat kepkite faršą, kol išgaruos beveik visas skystis. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis pa troškinkite apie 20 min. Pabaigoje įmaišykite atšildytus žirnelius.
Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, įmaišykite miltus. Šį mišinį sukrėskite į mėsos troškinį, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kai mėsos troškinys sutirštės, nukaiskite keptuvę nuo viryklės.
Stiklinį ar keraminį kepimo indą patepkite sviestu, sudėkite mėsos troškinį, tolygiai paskirstykite, ant viršaus sukrėskite bulvių košę. į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – apie 20 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)