Piemenėlių apkepas

Perskaitytas kartų: 4144

Ingredientai

:

bulvių sluoksniui:

bulvės (1 kg)

sviestas (2 v.š.)

pienas (125 ml)

druska (žiupsnelis)

faršo sluoksniui:

jautienos faršas (500 g)

aliejus (2 v.š.)

druska (žiupsnelis)

sviestas (50 g)

morkos (1 vnt.)

šaldyti žirneliai (100 g)

jautienos sultinys (200 ml)

džiovinti čiobreliai (1 arbat. š.)

džiovintos petražolės (1 a.š.)

miltai (2 v.š.)

juodieji pipirai (1 žiupsnelis)

Gaminimas

:

Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugrūskite su pienu ir sviestu.
Nuskuskite morką, šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite morkas, sudėkite , petražoles ir čiobrelius. Nuolat maišydama kepkite , kol išgaruos beveik visas skystis. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis pamaišydama troškinkite apie 20 min. Pabaigoje įmaišykite atšildytus žirnelius.
Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, įmaišykite miltus. Šį mišinį sukrėskite į mėsos troškinį, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kai mėsos troškinys sutirštės, nukaiskite nuo viryklės.
Stiklinį ar keraminį kepimo indą patepkite sviestu, sudėkite mėsos troškinį, tolygiai paskirstykite, ant viršaus sukrėskite bulvių košę. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – apie 20 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)