Pica su jautiena ir pievagrybiais

Perskaitytas kartų: 4906

Ingredientai

:

tešlai:

sausos mielės (1,5 šaukštelio)

šiltas vanduo (125 ml.)

alyvuogių aliejus (1 šaukštas)

cukrus (0,5 šaukšto)

druska (1 šaukštelio)

miltai (375 ml.)

kukurūzų kruopos (30 ml.)

viršui:

pomidorų padažas (4 šaukštai)

malta jautiena (250 g.)

svogūnas (0,5 vnt.)

pievagrybiai (4 vnt.)

tarkuotas parmezanas

pomidorai (1 - 2 vnt.)

džiovinti bazilikai (1 šaukštelis)

malti juodieji pipirai

druska

aliejus

Gaminimas

:

Mieles išmaišykite šiltame vandenyje ir palikite 5 minutėms, kol suputos. Sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų, supilkite vandenį su mielėmis ir gerai išminkykite. Dubenį uždenkite švariu audeklu ir valandai šiltai, kad tešla pakiltų. Kuomet tešla kylą, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite pusę , pjaustyto kubeliais. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite , suberkite bazilikus, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų ir , kol apskrus. Po valandos tešlą dar kartą išminkykite ir plonai iškočiokite. Tuomet picos pagrindą aptepkite pomidorų padažu, paskirstykite tolygiai mėsos įdarą. Ant picos išdėliokite pievagrybių, pomidorų riekeles ir užberkite tarkuoto parmezano. Kepimo skardą apklokite folija, dėkite picą ir 220 laipsnių orkaitėje 25 - 30 minučių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)