Pica su jautiena ir pievagrybiais

Perskaitytas kartų: 4766

Ingredientai

:

tešlai:

sausos mielės (1,5 šaukštelio)

šiltas vanduo (125 ml.)

alyvuogių aliejus (1 šaukštas)

cukrus (0,5 šaukšto)

druska (1 šaukštelio)

miltai (375 ml.)

kukurūzų kruopos (30 ml.)

viršui:

pomidorų padažas (4 šaukštai)

malta jautiena (250 g.)

svogūnas (0,5 vnt.)

pievagrybiai (4 vnt.)

tarkuotas parmezanas

pomidorai (1 - 2 vnt.)

džiovinti bazilikai (1 šaukštelis)

malti juodieji pipirai

druska

aliejus

Gaminimas

:

Mieles išmaišykite šiltame vandenyje ir palikite 5 minutėms, kol suputos. Sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų, supilkite vandenį su mielėmis ir gerai išminkykite. Dubenį uždenkite švariu audeklu ir valandai pastatykite šiltai, kad tešla pakiltų. Kuomet tešla kylą, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pusę svogūno, pjaustyto kubeliais. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite mėsą, suberkite bazilikus, pagardinkite žiupsneliu druskos, ir kepkite, kol mėsą apskrus. Po valandos tešlą dar kartą išminkykite ir plonai iškočiokite. Tuomet picos pagrindą aptepkite pomidorų padažu, paskirstykite tolygiai mėsos įdarą. Ant picos pievagrybių, pomidorų riekeles ir užberkite tarkuoto parmezano. Kepimo skardą apklokite folija, dėkite picą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 25 - 30 minučių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)