Pica "Siciliana"

Perskaitytas kartų: 2933

Pica

Ingredientai

:

ančiuviai

pusiau perpjautos alyvuogės

petražolės

picos tešla (300 g)

šviežūs nulupti pomidorai (500 g) arba konservuoti nulupti pomidorai (440 g)

alyvuogių aliejus (2 šaukštai)

svogūnai (1 vnt)

česnakai (1 skiltelė)

pomidorų padažas (3 šaukšteliai)

cukrus (0,5 šaukštelio)

smulkintas bazilikas (3 šaukšteliai)

druska ir pipirai

papuošimui:

aliejus (1-2 šaukštai)

sūris "Mocarella" (130 g)

bazilikas

Gaminimas

:

Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol masė sutirštės. apšlakstykite vienu šaukštu aliejaus. Ant tešlos tolygiai paskirstykite pomidorų įdarą. Ant dedami ančiuviai ir pusiau alyvuogės.

Sūrį supjaustykite plonais šiaudeliais. Uždėkite ant . Pabarstykite druska, pridėkite baziliko ir apšlakstykite likusiu aliejumi. Papuošiama petražolėmis. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių).

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)