Perlinių kruopų ir žirnių košė

Perskaitytas kartų: 9704

Perlinių kruopų ir žirnių košė

Ingredientai

:

perlinės kruopos (1,5 stiklinės)

vanduo (2 l.)

žirniai (0,5 stiklinės)

svogūnas (1 vnt.)

čiobreliai arba dašiai (2 šaukštai)

aliejus arba sviestas (3 šaukštai)

druska (1 šaukštelis)

Gaminimas

:

Žirnius ir kruopas atskirai išmirkyti per naktį. Ryte išvirti ir nukošti, perlines kruopas išplauti kelis kartus keičiant vandenį ir virti 15-20 min. pasūdytame vandenyje ant kaitrumo ugnies. Būtinai nugraibyti putas. Tada nuo viršaus nupilti vandenį, suberti , su sviestu apkepintą smulkintą svogūną ir toliau virti ant nekaitrios ugnies, kol kruopos bus minkštos. Paskaninti sviestu, čiobreliais arba dašiai, gerai išmaišyti ir pavirti dar penkias minutes. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)